7-4-2019

Ver weg, maar toch dichtbij

Maandagmiddag reden we weer met een volgeladen auto richting Deventer, naar het appartement van Elyse en Robbert. Onderweg lekker lang met Elianne kunnen kletsen. Voor haar ook toch ook allemaal best indrukwekkend wat er allemaal in Nederland gebeurt terwijl zij in Oeganda zit. Het begon natuurlijk al met haar vertrek op 15 februari, waarbij ze wist dat bij terugkomst ze nooit meer in ons huis op de Prins Bernhardlaan in Weesp zou terugkomen. Dan ook nog eens op 18 maart de aanslag op een tram in haar Utrecht (terwijl iedereen het zo’n risico vond dat ze naar Afrika ging…) en nu dan de plotselinge verhuizing van Elyse. Gelukkig heeft ze het daar erg naar haar zin en klikt het prima met haar studiegenoten waarmee ze de documentaire maakt en dankzij de videochat of bellen met whatsapp, blijft ze ook bij alles betrokken.

Klussen, verhuizen en weer klussen

Bij Elyse en Robbert zijn we na de rondleiding (er zit zelfs nog een ruime berging bij!), meteen begonnen met het leggen van de tapijttegels. Leek best snel te gaan, maar het insnijden rond deurposten hield erg op, wat een rotklus 🙄 Maar goed, slaapkamer en woongedeelte hebben we zo goed als af gekregen, dus er kon in ieder geval verhuisd worden. Wat een mazzel trouwens dat het allemaal nog de week voor onze eigen verhuizing gebeurt, want anders was het helemaal een heksenketel geworden.

Elyse kwam woensdagavond naar Weesp om nog wat spullen op te halen die op de zaak waren opgeslagen en donderdag werd ook de hele boedel uit De Bilt gehaald en naar Deventer gebracht. Er komt dan toch best wel veel uit 2 studentenkamers 😉

Vrijdagmiddag weer naar Deventer. Hondjes mochten voor het eerst hun nieuwe hangmat op de achterbank uitproberen. Volgens mij een geslaagde aankoop, want ze lagen languit. Voor mij trouwens ook heel lekker, want als we straks op en neer gaan rijden, hoeven ze niet steeds bij me op schoot. Eerst nog even langs Bathmen gegaan om de vorderingen te bekijken. Schuur is op haar na af!

Op de Snipperlingsdijk is Hans lampen enzo op gaan hangen en hebben Robbert en ik nog wat puzzelwerk gedaan met de tapijttegels, heeft Elyse voor het eerst gekookt in hun nieuwe keuken, een heerlijke couscous maaltijd, mmmm!

Dag kas…

Zaterdag kwam Thor van Kroonkas onze mooie kas afbreken. Ben wel blij dat de kas straks weer een mooie plek aan het atelier in Bathmen gaat krijgen!

Wij ook weer verder gegaan met inpakken en demonteren. Annelieke en Kees kwamen ’s middags helpen en met elkaar hebben we al behoorlijk wat in dozen kunnen pakken. Daarna de dag gezellig afgesloten met een drankje buiten bij het vuur en lekker bij Kees en Annelieke thuis gegeten. Wordt sowieso komende week wel veel uit eten en bestellen, want pannen, borden, bestek enz. zijn al ingepakt.

Voelt als spijbelen

Vandaag was het echt heerlijk weer, met ineens een temperatuur rond 20 graden. Dilemma…inpakken of…. Keuze was niet moeilijk. Ons bakkie gehaald, volgegooid en hup naar Bathmen. Ja, ook nog even Naar Elyse en Robbert geweest om een wasmachine en stofzuiger te kopen, maar daarna nog heerlijk in het zonnetje kunnen zitten, echt genieten!  Nog maar 5 dagen 😀