14-4-2019

Niet alleen bij ons thuis, maar ook op de zaak zijn we al onze privéspullen bij elkaar aan het verzamelen. Hoeveel zooi kan een mens hebben 8O. Gelukkig hebben we straks een hele grote schuur waar (hopelijk) alles inpast, maar weet nu al dat we bij het uitpakken van héél véél dingen afscheid gaan nemen. was makkelijker geweest als we dat van te voren hadden gedaan, maar ja, dat is het verschil tussen theorie en praktijk :p Maandag aan het eind van de dag langs Onno gegaan, nog iemand die het niet leuk vindt dat we gaan verhuizen. Toch zitten we doordeweeks voorlopig nog dicht bij hem, want hij woont ongeveer 100 meter van de zaak. Maar ik begrijp het wel, ‘even’ hapje bij ons komen eten zit er niet meer in. Hij heeft ons meegenomen naar zijn stam-restaurant Vlaar in ‘s-Graveland, waar we nog even lekkere en ontspannen konden genieten.

Ex-Weespers

Dinsdag hebben we ons online bij de gemeente Deventer aangemeld als nieuwe inwoners; allemaal van dat soort dingen waarvan we denken ‘Oh ja…ook nog even doen, kan maar gebeurd zijn.’ Dus per 12 april zijn Hans en ik na 26 jaar officieel ex-Weespers. Klinkt raar misschien, maar we waren er aan toe. Woensdagochtend eerst nog lekker met Marley naar de zaak gelopen (dat ga ik missen) om mails te beantwoorden en nog een paar offertes te maken en daarna richting Bathmen, want we kregen de aansluiting op Internet en TV, super planning vlak voor de verhuizing! We hebben nu sneller internet dan in Weesp 😀 Het gras staat inmiddels ook al behoorlijk hoog in het weiland, dus meteen ook maar even langs de plaatselijke loodgieter die ook witgoed en grasmaaiers verkoopt. Mooie 2e hands benzinemaaier besteld, die dag na onze verhuizing gebracht zou worden.

Droog!!

Hans heeft zich daarna de blaren op z’n handen geveegd in onze mooie grote schuur, zodat daar straks alle spullen in komen te staan die niet (direct) nodig zijn in het woonhuis (het meeste dus….) en ik heb nog gepoogd de plantjes in de moestuin van water te voorzien, maar de aarde is zo droog dat het water er in eerste instantie op blijft staan. Nu hopen dat Vakmanwerkt snel de waterpomp aan laat sluiten, want dit is geen doen. De fruitbomen staan er wel prachtig bij; wat een bloesem!

Aan het eind van de dag konden we aan tafel schuiven bij Elyse en Robbert en hebben we gesmuld van de vegetarische Goulash die Robbert gemaakt had. Wel erg leuk dat ze nu zo dichtbij wonen!

Herinneringen

Donderdag eerst op de zaak alles klaar gezet voor de verhuizers, want ook daar hadden we al behoorlijk wat dingen verzameld waarvan we dachten dat het later nog wel eens van pas kon komen en spullen van Elianne en Elyse waar ze nog geen afscheid van wilden nemen (Elianne ‘iets’ meer dan Elyse ;)). Met Elyse de hondjes naar Ton en Mary gebracht, zodat die verder geen last van de verhuizing zouden hebben. Zondag halen we ze weer op, beter. Daarna thuis nog ons best gedaan en toen was het klaar. Samen achter in de tuin, heerlijk in het zonnetje, een afscheidsdrankje gedaan en het huis bedankt voor alle fijne jaren daar. Veel herinneringen aan ons als gezin. Straks in Bathmen worden het herinneringen van Hans en mij. Dat is toch een gek idee (slik…)

Vrijdag = verhuisdag

De verhuizing zelf is me erg meegevallen. Was ook gewoon fijn dat het eindelijk zo ver was. Om 8 uur begonnen met inladen en ’s middags om 4 uur waren de laatste dingen uit de vrachtwagen en was de woonkamer zelfs al best gezellig! Natuurlijk staan er nog heel veel dozen in huis, die gaan we beetje voor beetje uitpakken. In de schuur staat het meeste, maar die spullen kunnen pas een definitieve plek krijgen als het gastenverblijf en het atelier af zijn. Genoeg te doen dus komende tijd 😀

Een weiland is geen gazon, meneer

Zaterdagochtend werd onze grasmaaier bezorgd. Veldwachter keek behoorlijk meewarig doen hij zag wat we er mee wilden maaien. Ook na onze uitleg, dat het in de nabije toekomst de bedoeling was niet meer zoveel gras over te houden, bleef zijn (terechte) conclusie dat je echt uren bezig zou zijn als je het gras op deze manier wilde maaien. “Als je klaar was, kon je bijna meteen weer van voor af aan beginnen”. Knoop dus maar door gehakt om een 2e hands zitmaaier aan te schaffen, komt Hans z’n droom toch nog uit 😛

Later in de ochtend kwam Martijn helpen en heus, er is een ‘Jan de Bouvrie’ aan hem verloren gegaan! Hij had een top idee met de kasten die we naast de achterdeur in Weesp hadden staan door er in de hoek planken tussen te maken. Niet alleen héél fijn als opbergruimte, maar het staat ook nog eens heel gezellig. Het weer was trouwens behoorlijk wisselvallig, van zonnetje tot hagel. Beter, want anders waren we vast in de verleiding gekomen om lekker naar buiten te gaan :p We hebben doorgewerkt tot uurtje of 7 met het idee daarna met elkaar een hapje bij restaurant Boode in Bathmen te eten, maar wat denk je….VOL en ook 2 andere restaurants! Uitgeweken naar Laren, maar hetzelfde verhaal, echt ongelofelijk 😯 Uiteindelijk beland in Lochem bij restaurant Kawop, waar we lekker witte asperges uit Barchem gegeten hebben; het was de rit meer dan waard.