31-3-2019

Maandag 25 maart kreeg Elyse ineens te horen dat zij en Robbert-Jan hun kamer in De Bilt uit moesten. Nu wisten ze wel dat dit ooit kon gebeuren (ze zaten anti-kraak), maar omdat het al zo lang goed ging, hadden ze goede hoop er tot het einde van hun studie te kunnen blijven zitten. Helaas, ze moeten er 24 april uit zijn 😯

Gestreste maar geslaagde zoektocht

De week begon dus knap gestrest, want zo aan het eind van de maand zijn bijna alle kamers al weg en waar ze nog zijn, zijn er héél véél gegadigden. Gelukkig hoeven ze niet meer dagelijks op het HKU te zijn, dus konden we breder zoeken. Dinsdag vonden we een mogelijke ruimte in Deventer. In een voormalig bankgebouw waren allemaal appartementen gemaakt, ook voor starters. Woensdag was er aan het eind van de dag een kijkdag en dan kon je meteen laten weten of je er voor in aanmerking wilde komen. De plek was fantastisch, vlakbij het centrum en ook vlakbij het station. Het appartement, waar Elyse en Robbert erg geïnteresseerd in waren, lag ook nog eens op de begane grond en aan de rustige kant van het gebouw. Vanaf dat moment was het duimen, duimen en nog eens duimen….de dagen duren dan ineens erg lang! Vrijdagmiddag rond 2 uur kwam het verlossende telefoontje dat zij de gelukkigen waren en per 1 april de sleutel zouden krijgen. Zo’n bizar idee dat ze a) eerder dan wij verhuizen b) ineens dicht bij ons in de buurt komen wonen. Hans en ik vinden het natuurlijk alleen maar heerlijk!!

Gratis en nog meer goed nieuws

Vrijdagavond hadden we een pre-birthday party van Djoeke, dus zijn we zaterdagochtend pas naar Bathmen gegaan. Wel lekker vroeg, wand van 10:00 tot 14:00 konden we met onze milieupas (ook een nieuw fenomeen voor ons), van de gemeente Deventer en Circulus-Berkel, gratis 5 zakken compost ophalen bij het openluchtzwembad De Looërmark. We waren er klokslag 10 uur en we stonden al in de file 🙂

Er bleek flink wat vooruitgang geboekt. Het dak zit inmiddels op het gastenverblijf en er is zelfs al een begin gemaakt met de latten te bevestigen waar straks de zwarte rabatdelen op bevestigd gaan worden. Tot nu toe de toekomstige indeling op papier gezien, maar nu krijgen we ook echt een idee van de ruimte…en dat die is best behoorlijk! Maar ook in huis hadden we een aangename verassing want ons mooie Smeg fornuis (een prachtig 2e handsje die we een paar maanden geleden voor een leuk prijsje over hebben kunnen nemen) stond inmiddels op z’n plek. Het aanrechtblad er omheen keurig afgewerkt, waardoor het lijkt of het fornuis er altijd al gezeten heeft.

Rond de lunch kwamen Elyse en Robbert-Jan en hebben we eerst met elkaar lekker buiten geluncht voordat we naar hun nieuwe stek in Deventer zijn gaan kijken. En wat voor stek! De 2 grote ramen in de woon-eetkamer annex keuken maken de ruimte heerlijk licht. Ze hebben er de middag- en avondzon, dus een aangename ontdekking dat er ook zonwering aan de buitenkant zit.

Zwerfvuil

Zondagochtend als eerste een ommetje bos gedaan. Toch schrikbarend hoeveel zwerfvuil je overal tegenkomt 🙁 Hans is het laatste stuk van de wandeling een deel gaan verzamelen, maar voortaan zullen we een zak mee nemen waar we al het zwerfvuil in kunnen verzamelen.

Toch nog tijd voor tuin

Verder is Hans de hele dag bezig geweest water over de moestuin te gieten. De dag ervoor waren er ook al de nodige gieters overheen gegaan, maar de onbedekte grond droogt echt super snel uit. Hans heeft ook de rode uiten geplant en ik ben weer druk in de weer geweest met zaaien in de geperste aardepotjes.

We kregen ook nog onverwacht bezoek van Olga en Pieter, die na al onze verhalen, onze droomstek nu wel eens met eigen ogen wilden zien. Hoewel zij zelf echt ‘stad-georiënteerd’ zijn en nooit meer het westen willen verlaten, begrepen ze wel dat deze nieuwe stap veel meer bij ons past. Al wonen we straks niet meer dicht bij elkaar in de buurt, we hopen van harte dat de gezellige borrels en etentjes blijven.

Eind van de dag natuurlijk weer de bakken met zaaigoed mee naar Weesp verhuisd, zodat we ze vochtig kunnen houden 😛 Daarna snel omkleden want we hebben ons jaarlijkse familie-etentje ter gelegenheid van mijn vaders verjaardag. Wel erg leuk dat Ruud er nu bij is en mijn moeder zo gelukkig te zien <3