Worteltaart

2020-05-23T10:12:54+01:00

De regenboogwortels, die we van het voorjaar gezaaid hebben, stonden een beetje verstopt onder de kapucijners (en onkruid ) en werden een soort 'vergeten groenten' 🙈. Gevolg.... flink uit de kluiten gewassen jongens! Hans is niet zo heel gek op wortel, maar deze worteltaart viel erg in de smaak!

Limoncello

2020-05-23T10:14:40+01:00

Wat doe je als je bij een fijne B&B in Peschici bent en je van de eigenaresse te horen krijgt dat je zoveel biologische, onbespoten citroenen van de boom mag halen als je wilt? Ik dus met 17 citroenen in de koffer naar huis om daar onze eigen limoncello te maken.

Vlierbloesemsiroop

2020-05-23T10:14:56+01:00

Toen we onze pallets bij Emke, een mede-cursist van de permacultuur-moestuincursus, gingen brengen, kregen we een flesje heerlijke, eigen gemaakte vlierbloesemsiroop mee. Lekkere dorstlesser met een scheut bruiswater! Nu staat recht tegenover ons, maar ook verderop langs de straat, ook vlier vol met prachtige witte bloemschermen, dus ben ik mijn eigen

Torte di Mele

2020-05-23T10:15:12+01:00

Torte Di Mele Deze taart heb ik voor het eerst geproefd in ons favoriete vegetarische restaurant Betty's in Amsterdam, waar Gido en Carolien al ruim 30 jaar de sterren van de hemel koken en bakken. Bij één van de workshops, waar ik meestal met Elyse naar toe ga, kregen we

Boerenkoolpesto

2020-05-23T10:15:22+01:00

Boerenkoolpesto De vorige bewoners van ons huis waren fervente moestuinierders, wel op de 'ouderwetse' manier, maar alles stond er geweldig bij toen we het huis voor het eerst zagen. Bij de overdracht in januari stond er natuurlijk niet meer veel in, maar wel veel boerenkool! De eerste stamppot met kakelverse

Go to Top