5-5-2019

Deze week stond alles in het teken van Hans z’n vertrek naar Oeganda. Er moest nog best wel veel gebeuren, zowel op de zaak als thuis. In kleine stukjes zeggen we dan altijd maar, dan lijkt het minder erg.

Maandagochtend zou Remond, de aannemer die in opdracht van Vakmanwerkt.nl bij ons aan de slag is, na 2 weken weer beginnen, dus we waren benieuwd of er al begonnen was met de rabatdelen er tegenaan te zetten en ja hoor! Kijk dat ziet er al weer heel anders uit. Wel raar dat er nog geen toiletvoorziening gebracht was. We betalen namelijk een behoorlijk bedrag voor een aparte toiletvoorziening, zodat werklui niet bij ons binnen naar de wc hoeven.

Slaap lekker

Van dinsdag op woensdag hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van onze nood-slaapplek op de zaak. Wat een goed idee was het van Hans om Elyse’s bed van de Bernhardlaan bij ons op de zaak te zetten! Nu hoefden we na het etentje met Onno niet meer een uur naar Bathmen te rijden. Hondjes vonden het volgens mij ook wel prima. Tegen de ochtend maakten ze mooi van de gelegenheid om er gezellig bij te kruipen.

Met hindernissen

Nog fijner was het om woensdagmiddag weer naar huis te gaan, want zo voelt het nu echt! Daar zaten inmiddels de zwarte rabatdelen bijna rondom. Nu zie je hoe mooi het gebouw in de omgeving weg gaat vallen, precies wat we gehoopt hadden. Wat wel stoorde, was dat 1 van de werklui bij de moestuin stond te piesen, precies op het moment dat wij aan kwamen rijden. Bleek dat ook nu nog geen toiletvoorziening geregeld was ?. Daar meer weer een mailtje over gestuurd naar de bouwbegeleider van Vakmanwerkt.nl

De bouw gaat ons sowieso veel te langzaam. We hadden met afgesproken dat rond onze verhuizing in april, het gastenverblijf glas en waterdicht zou zijn, maar zoals het er nu naar uitziet gaan we eind mei ook niet halen. Communicatie met Vakmanwerkt.nl loopt ook steeds stroever. Niet alleen is er van hun kant een misrekening gedaan met de deuren voor de vouwwand (wij leveren zoals afgesproken zelf alleen rail, deurrubbers en hang- en sluitwerk; ligt allemaal al lang klaar…), maar er zitten inmiddels ook heel veel scheuren in de nieuwe betonvloer in de grote schuur en zo zijn er nog wat ‘dingetjes’.  Als je dan beseft dat wij aan al onze verplichtingen voldaan hebben, kan je je voorstellen dat we hierover behoorlijk teleurgesteld zijn. Maar goed, het gastenverblijf ziet er, voor zover af, wel erg mooi uit.

Donderdag er een wat kortere dag van gemaakt, zodat we thuis nog e.e.a. konden regelen. Toiletvoorziening was zowaar gebracht, maar de wijze waarop deze was neergezet…. een ‘grote boodschap’ doen valt zo onder de categorie helling-poepen.

Uitzwaaien

Vrijdagochtend dan toch echt Hans z’n bagage ingepakt, alles lekker licht en mooi afgemeten, want uit de berichten van Elianne is die extra ruimte en gewicht hard nodig om alles van haar mee terug te nemen ?. Ook nog lekker met Elianne kunnen video-bellen. Die zat ook echt de uren af te tellen totdat Hans er zou zijn. Gun het ze zo dit vader-dochter avontuur!

Op de zaak nog wat laatste dingen gedaan en nog even langs mama gereden om alvast voor moederdag een mooie hanging basket te brengen van Vechtwijck , onze favoriete kwekerij uit Weesp.  Ik zou die nacht bij mama logeren, dus Floortje meteen daar gelaten, zodat ze niet mee naar Schiphol hoefde. Marley was al uit logeren bij Elyse en Robbert. Op Schiphol als eerste de bagage ingecheckt en toen nog gezellig samen even een pasta gegeten voordat Hans door de douane ging, op naar het avontuur met onze oudste.

Avondje bij mama en Ruud was gezellig. Is zo leuk die 2 zo samen te zien! Het bewijst maar weer eens dat liefde van alle leeftijden is ?.

Afspraakjes

Weer thuis eerst lekker kop thee gedronken en was in de machine gedaan. Nu het zonnetje nog flauwtjes scheen meteen ook maar op de zitmaaier gekropen en anderhalf weiland kunnen maaien. Toen begaf de maaier het, zal je altijd zien. Meteen actie ondernomen dus hup op de fiets (inmiddels door hagelbuien en wind) naar Veldwachter. Die trof ik gelukkig zelf, dus meteen een afspraak kunnen maken dat hij de maaier repareert en ook meteen wat loodgieterswerk (afvoer vaatwasser, kraanleertjes vervangen etc). Daarna m’n nieuwe fiets opgehaald en bij de Jumbo boodschappen gedaan, want ’s avonds kwam Elyse eten.

Zondag werd een onverwacht ontspannen dag, want Elyse had bedacht dat het wel lekker zou zijn als we naar de sauna zouden gaan en ach, wie ben ik dan om nee te zeggen ?. Dus samen ontzettend genoten bij Thermen Busloo!