31-7-2019

Time flies….

when you’re having fun. Nou dat klopt! Juli alweer voorbij en wat is er alweer veel gebeurd. Hoog tijd om even blog even bij te werken dus.

Ik begon de 1e dag van de maand met een thuiswerk-dag en Hans ging later van huis omdat hij meteen de aanhangwagen weg ging brengen voor een servicebeurt. Aan het eind van de middag kwam een bouwkundig adviseur op ons verzoek een opname doen van de werkzaamheden die tot nu toe door Vakmanwerkt zijn uitgevoerd. Fijn dat er nu iemand met een deskundige blik over onze schouder meekijkt. Hij was ook niet te spreken over de vloer in de schuur, maar ook andere zaken, die ons zelf nog niet eens opgevallen waren, kwamen aan bod.

Dolce Vita

Woensdag 3 juli voelde beetje als het begin van een vakantie. ’s Ochtends nog wat gewerkt op de zaak, daarna lunchen met Onno en toen naar Schiphol voor onze vlucht naar Bari en na inchecken in onze B&B een heerlijke pizza gegeten bij Pizzeria Kiss buiten op het terras.

De volgende dag op stond weliswaar helemaal in het teken van het werk (fabrieksbezoek, overleg met exportmanager etc.), maar daarna was het alleen maar genieten. Deze keer hebben we Nationaal park Gargano met de omliggende stadjes Matinata, Vieste en Pechici bezocht. Wat een aanrader is dit! Een prachtige kustweg met mooie vergezichten over een prachtig blauwe zee, leuke, (nog) niet te toeristische stadjes, aardige mensen en erg lekker eten. Toeval wilde dat het zomernummer van  De Smaak van Italië net een heel artikel over dit gebied had, met een paar leuke tips die we meteen opgevolgde hebben. Bij de B&B in de buurt van Pechici stonden een aantal prachtige citroenbomen en mocht ik van de eigenaresse zoveel citroenen mee nemen als ik wilde. Nou graag natuurlijk, dus een koffer vol mee naar huis genomen om limoncello van te gaan maken. Hoewel we echt genoten hebben van onze korte trip, keken we er ook weer naar uit om naar huis te gaan, vooral ook omdat we dinsdag de 9e de katjes mochten halen!

Gezinsuitbreiding

Het ophalen van de katjes werd een echt gezinsuitje, want ook Elyse en Elianne wilden mee. Eerst naar de dierenopvang om alle administratie af te handelen en toen snel naar het opvanggezin om onze 3 kittens op te halen. De teckels bleven tot vrijdag bij de oppas, zodat de katjes even rustig konden wennen aan hun nieuwe huis. Youp en Tommy waren een beetje schichtig, maar Guus vond het allemaal prachtig. Spannend hoe de teckels er op zouden reageren, maar zorgen om niks. Na een paar dagen liep het beestenspul heerlijk door elkaar!

Ramen en deuren

Half juli werden zowaar de ramen en deuren in het gastenverblijf geplaatst, wat een ander gezicht! Helaas ook nu weer niet volgens afspraak, want er zit niet overal HR++ glas in, er kiert nog het één en ander en de voordeur is helemaal een drama. A) krijg je blauwe vingers als je van binnenuit de voordeur open wil draaien, B) blijft de onderkant open staan als je de deur in tweeën deelt (wat de bedoeling is van zo’n ‘boerendeur’) en C) blijkt de deur ook nog eens gemaakt te zijn voor naar binnen draaien terwijl wij juist een naar buiten draaiende hebben. Weer een conflict erbij met Vakmanwerkt…

Wat een kanjers!

Op 14 juli heeft Elianne met een aantal roeivriendinnen meegedaan aan de KIKA Row, waarbij ze van Weesp naar Utrecht geroeid hebben. Wij als trotse ouders hebben ze langs het traject natuurlijk flink aan staan moedigen en bij de finish op roeivereniging Orca werden ze beloond met bloemen. Naast deze prestatie hebben ze ook een mooi bedrag opgehaald voor KIKA <3

MX5 fun

Eindelijk ook weer eens meegedaan aan een tourrit van onze MX5 Owners club. Heerlijk uitwaaien door het zuiden van Nederland met als toetje een rondleiding door de Hertog Jan brouwerij. Had ik al gezegd dat ik het héérlijk vind om in onze MX5 (mee) te rijden? Echt een geweldige auto!

Warm, warmer, warmst

Qua temperatuur werden er deze maand weer de nodige hitterecords gebroken. Dat betekende ook dat we met grote regelmaat moesten sproeien bij de moestuin. Ben benieuwd of dat volgend jaar minder hoeft als we gaan moestuinieren volgens de permacultuur methode.

Wel lekker waren de lange zomeravonden, want het bleef tot laat in de avond warm. Dat betekende dus veel buiten koken en eten, alleen, maar ook met familie en vrienden. Voor de tomaten, die we in de volle grand gezet hadden omdat er nog een kas is, is het ook topweer en dus heerlijk zoete tomaten van eigen grond 😀