3-3-2019

Al ruim 20 jaar geleden begonnen we te dromen over een leven op het platteland. We voelden ons het prettigst in Oost en Noord Nederland. We hebben heel wat boerderijen gezien, maar er was altijd wel iets…zou onze droomstek wel bestaan?

Inmiddels gingen onze kinderen naar school, waren we ons eigen bedrijf begonnen, kregen we personeel, kochten we een bedrijfspand en kwam er een mega recessie waar we behoorlijk last van kregen. Niet echt ideale omstandigheden om de stap van de Randstad naar buiten te maken.

Nu onze beide dochters op kamers wonen en het zakelijk weer voor de wind gaat, begon onze woonwens toch weer te kriebelen. Daarom de kaart van Nederland erbij gepakt en gekeken waar we het liefste uit zouden willen komen. Het oosten van Nederland trok ons toch het meest, dus cirkel getrokken vanaf Apeldoorn tot Aalten. In de zomer van 2018 een week naar het oosten op vakantie geweest en langs heel veel boerderijen gereden, maar niets dat echt voldeed. Toch was het goed besteedde tijd, want het werd duidelijk dat onze cirkel veel kleiner moest worden. We wilden toch niet verder dan een uur rijden van de Randstad zijn. Zutphen en Deventer erg leuke steden, waarbij de laatste het grote voordeel had goede aansluiting op de snelweg te hebben, goed als we de zaak zouden willen verhuizen…

Op Funda vonden we een prachtige woonboerderij in Bathmen (hoe spreek je dat uit?), echt een plaatje! Dus hup in de auto en er langsgereden. Het tikte bijna al onze boxen, enige nadeel was dat het direct aan de spoorlijn zat, maar toch viel het geluid ons erg mee. Makelaar gezocht die met ons mee gegaan is bij de bezichtiging. Het was nog steeds het beste wat we tot nu toe gezien hadden. Sfeer was goed en er viel echt wat van te maken, alleen wel een héél groot dak met asbest… We besloten dat het al met al te veel ging kosten om het naar ons zin te maken. Jammer want Bathmen wel een leuk plaatsje en omgeving erg mooi!

Toeval bestaat niet….

Eind september, op een dinsdag, moesten we voor het werk naar een bedrijf in Vroomshoop, ongeveer 2 uur rijden van Weesp. Afspraak om 9:00 dus vroeg ons bed uit. Kom je daar, blijkt degene de afspraak vergeten.

Om de tijd tot onze volgende afspraak in Deventer te overbruggen, maar wat huizen op Funda opgezocht en in de rondte gaan rijden. Daarbij reden we langs een woonboerderij waar een bord Te Koop voor stond, maar die we niet op Funda tegen waren gekomen. We hadden allebei meteen een wauw-gevoel, dit zou het kunnen zijn! Het bleek dat er die donderdag kijkdag was, dus snel de makelaar gebeld die we al eerder benaderd hadden. Hij kon mee.

Ken je dat gevoel? Dat je ergens komt en dat je meteen denkt Dit is het?! Alles klopte! Alleen waren er wel erg veel geïnteresseerden…. Vanaf dat moment moest er in korte tijd veel overlegd en uitgezocht worden, want we wilden van de kapschuur een logeerruimte maken, zodat mijn moeder (88) en haar partner (94) wel kunnen blijven slapen als ze dat willen. En dan ben je blij dat je een eigen makelaar hebt die uit de omgeving komt. Biedingen moesten de dinsdag daarop voor 13:00 binnen zijn. Het was net een loterij die we persé wilden winnen… EN WE HEBBEN GEWONNEN!

Sinds eind januari 2019 zijn wij de trotse eigenaren van een woonboerderij in Bathmen, met een schuur van 22 meter lang en een kapschuur dat omgebouwd gaat worden naar logeerhuis. Bij dit alles hoort ook nog eens ruim 5000 m2 grond.

In april vertrekken we, samen met onze 2 ruwharige teckels Floor en Marley, definitief naar Overijssel 🙂