4-3-2019

Niet iedereen is even blij met onze stap. Mijn moeder (88) heeft het gevoel dat we gaan emigreren. We wonen nu 15 autominuten van haar vandaan en dat wordt straks een klein uur (als er geen file staat). Ook Hans z’n zus Annelieke en haar man Kees vinden het erg jammer. Ze wonen ook in Weesp en we kunnen zo even bij elkaar langs gaan. Niet dat we elkaar overlopen, maar zulke spontane bezoekjes moeten straks allemaal gepland worden.
Daarom gaan we als eerste de kapschuur verbouwen tot gastenverblijf.

Ook de grote schuur, de voormalige jongvee-stal, wordt aangepakt, want Hans is ‘iets’ te lang voor de huidige dakconstructie ? In deze schuur komen straks de garage, het knutselhok van Hans en het atelier waar ik vaak te vinden zal zijn, maar ook Elyse erg naar uitkijkt!

Voordat de aannemer aan de slag zou gaan, moesten wij zelf eerst al het groen rond de kapschuur weghalen. Dat moest dus precies in het weekend voor de Bouwbeurs gebeuren, een grote 2-jaarlijkse beurs voor professionals in Utrecht, waar wij ook met een mooie stand zouden exposeren. Dat was dus ook het weekend dat het sneeuwde, terwijl we daarvoor amper winter gehad hadden. Dankzij de hulp van Martijn, een goede vriend van ons, hebben we deze koude klus toch kunnen klaren. En ach, die sneeuw levert ook wel een heel mooi plaatje op.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Het hele erf ligt open, de leidingen zijn ingegraven en de vloerisolatie ligt inmiddels in het gastenverblijf. Ook in de schuur is inmiddels het nodige gebeurd. De stallen en muren zijn er uit gesloopt en ze zijn begonnen om de balken van de dakconstructie aan te passen. Dat levert straks ongeveer 40 cm meer hoogte op!

Aan het woonhuis zelf doen we voorlopig niets, hooguit hier en daar een kwastje. Het is de bedoeling dat we hier over een jaar of 3 mee aan de slag gaan. De benedenverdieping is prima toeven, inclusief een heerlijke woonkeuken. De bovenverdieping is prima voor ons tweeën, dus geen haast.

We gaan eerst aan de slag met de buitenboel. De vorige bewoners hadden al een prachtige moestuin aangelegd, waar we al een paar keer boerenkool uit hebben kunnen oogsten. Ervaringen hebben we niet echt, wel veel enthousiasme. Het wordt vallen en opstaan…..we hebben er zin in!