22-4-2019

De eerste week van forenzen

Maandagmorgen zaten we om 6 uur in de auto en echte het was al behoorlijk druk! Dat bleek ook wel, want uiteindelijk hebben we er 2 uur over gedaan om naar Weesp toe te komen…geen goed begin. Om de avondspits zoveel mogelijk te vermijden, hadden we besloten pas rond 18:15 weer terug te gaan, wat in hield dat we pas om 19:30 thuis waren. Dan nog eten koken en even zitten en dan is het alweer de hoogste tijd om naar bed te gaan, hmmm.

Dinsdag een loempia gehaald bij de Chinees in Weesp en deze gezellig bij mama in Bussum opgegeten. Was even lekker deze quality time met m’n moeder en de autorit naar Bathmen was daarna ook een peulenschilletje, mooie combi dus.

Wroem wroem

Woensdag lekker eerder naar huis gegaan want aan het eind van de middag werd onze zitmaaier gebracht. Veldwachter, dit keer keurig op tijd, gaf er een korte uitleg bij en daarna was het Hans z’n feestje. In zo’n 2 1/2 uur op standje 7 (maaihoogte) was de klus geklaard. Stel je voor dat we dat met die gazonmaaier hadden moeten doen ?

Wat een Goede Vrijdag!

Vrijdag zijn we niet naar de zaak gegaan, maar zijn we lekker in en om de boerderij gaan klussen. Grappig, terwijl ik dit typ, besef ik dat we deze uitdrukking altijd al gebruikten, maar nu is het ineens letterlijk de boerderij ☺️ Het weer was fantastisch, dus als eerste onze eigen gemaakte lounge set een mooi plekje gegeven en er heerlijk koffie gedronken. De loodgieter van Vakmanwerkt kwam eindelijk de waterpomp weer aansluiten, want het heeft al heel lang niet geregend en de grond is echt gortdroog. Dit is niet met gietertjes bij te benen. Het was even puzzelen, maar uiteindelijk kwam er water uit; er kan gesproeid worden! Eerst nog met de met de wipwapper (gazonsproeier die heen en weer ‘wapt’ ?), maar we moeten wel op zoek naar iets met meer reikwijdte!

De dag werd alleen maar beter toen Bor Borren met een GEWELDIG tuinontwerp kwam. In het zonnetje heeft Bor het hele plan toegelicht en daarbij kwam letterlijk een hele handleiding en onderbouwing van bepaalde elementen. Hij heeft echt zo ontzettend goed naar onze wensen geluisterd, echt alles zit in het ontwerp verwerkt. Het wordt nog een hele klus om alles te realiseren, maar we gaan alles stap voor stap uitvoeren. ZIN IN!!

Wolkje aan de lucht

Aan het eind van de middag overleg gehad bij Vakmanwerkt.nl. Er waren van onze kant wat knelpuntjes die we wilden bespreken en zij hadden de offerte klaar voor fase 2, de afbouw van het gastenverblijf en een aantal werkzaamheden in het atelier die dan beter meteen gecombineerd konden worden. Moet zeggen dat we ons een hoedje schrokken van die offerte….zeker als je doorrekent wat we daarnaast nog allemaal zelf moeten aanleveren (schuifdeursystemen natuurlijk, maar ook sanitair etc.). Om ons zonnige humeur niet te laten bederven, hebben we gezegd dat we pas een beslissing over fase 2 nemen als fase 1 naar tevredenheid is afgerond en Hans weer terug is uit Oeganda.

Genieten

Zaterdag een paar dozen weggewerkt (waar is die doos met zomerkleding??), maar vooral heerlijk buiten op ons terrein gewerkt, want de temperatuur was zo’n 25°, echt zalig. Het is zo lang geleden dat het echt goed geregend heeft, dat alles gortdroog is. Het is zo erg dat de aardappelscheuten die net boven de grond waren, inmiddels compleet verdord zijn. Dus meteen een stoere zipzapper (een ronddraaiende, pulserende tuinsproeier) op een 3-poot aangeschaft, zodat we van het weekend flink kunnen bewateren. Jeroen en Sylvia hadden de primeur voor wat betreft de 1e BBQ-maaltijd op ons domein. Gelukkig hadden we ons kogeltje van Weber paraat, want de gas-barbecue staat nog op de zaak. Dankzij de zomerse temperaturen konden we lekker lang buiten zitten en genieten van de prachtige zonsondergang.

Eerste Paasdag kwamen Annelieke, Kees en Luca en later ook Elyse en Robbert. Dit keer niets aan eten voor hoeven te bereiden, want Annelieke had lekker lasagne meegenomen. De Paasvuren door het hele land waren afgelast vanwege de droogte, maar wij hebben ons eigen Paasvuur gemaakt (die overigens in het niet viel bij die van de buren ?).

Tweede Paasdag kwam Elyse, helaas zonder Robbert dit keer, want die had weer erg last van zijn buik. De overdaad aan gele paardenbloemen in het weiland inspireerde haar tot het maken van 2 prachtige bloemenkransen met de wikkeltechniek die ze in Letland geleerd had. Resultaat was prachtig! Ook nog eens net op tijd, want er moest weer gemaaid worden, dus dat was meteen het (tijdelijk) einde van het gele tapijt.