6-3-2019

Welkoop is één van mijn favoriete winkels en wat een luxe, we zitten er tussen twee in; 1 in Bathmen en 1 in Laren. Heerlijk al die dingen voor het boerderijleven! Daar horen natuurlijk ook de zaden bij, want we kunnen niet wachten! Wat kan er al in februari in de volle grond gezaaid worden? Gewoon kijken waarvan al veel verkocht zijn… tuinbonen Leidse Hangers en spinazie Breedblad Scherpzaad, dus die moesten het worden. Op 17 februari, bij een temperatuur van 16 graden, zaaiden we ons eerste bed met tuinbonen en ook nog een rij spinazie.

Hieperdepiep hoera!

Omdat ik de week erop jarig was, hadden Hans, Elyse en haar vriend Robbert mijn cadeau mee naar Bathmen genomen en heeft Elyse ook nog een hele lekkere Torte di Mele voor me gemaakt. We maakten een feestje in het weiland, compleet met vuurtje. Kers op de taart was een prachtige zonsondergang. Het leven is goed op het platteland ?

Lentekriebels

Temperatuur zelfs nog wat hoger dan het weekend ervoor.Daardoor kreeg ik ook een beetje lente in m’n bol en ben ik binnen 3 soorten pompoenen gaan voorzaaien; flespompoen,  zaad van een sweet dumpling pompoentje gekocht bij de Groenteclub in Bussum en zaad van een soort rond flespompoentje dat ik bij de Turkse winkel in Utrecht gekocht had. Ook 5 zaden van een reuzenpompoen geplant. Deze kwamen uit Canada en heb ik van Cor gekregen. Cor heb ik in Weesp leren kennen door de teckels waar hij gek mee was. Een echte oude rot in het vak op gebied van moestuinen! Op 23 februari zaaien we nog een rij spinazie erbij, een rij Romeinse mini sla en regenboog wortels.

Lang leve ons ‘bakkie’

Op dit moment is Bathmen ons weekendadres en zijn we doordeweeks in Weesp. We verzamelen dan allemaal spullen in onze aanhanger en rijden dan vrijdags weer richting het oosten. Beetje bij beetje wordt ons huis daar steeds completer.

Zaaien, zaaien

Het is elke keer weer heerlijk om naar Bathmen te gaan, het leven is daar toch echt meer ontspannen (of beelden we ons dat in omdat we dat graag willen?).

Afgelopen vrijdag 1 maart kwamen we wat later als gepland aan. Altijd eerst rondje lopen en vorderingen bekijken; het kan ons niet snel genoeg gaan. En dan kom je binnen en zie je de bak met voor gezaaide pompoenen…..Niet normaal hoe snel de zaden zijn uitgekomen! Uhmmmm wanneer kunnen de plantjes naar buiten?
Zaterdag was het tegen alle verwachtingen in toch best lekker weer, zo’n 7 graden, amper wind en een zonnetje. Prima excuus dus om binnen niets te doen en lekker weer de moestuin in te gaan. We zaaiden kapucijners Ezetha’s Blauwschok en doperwten Marktveroveraar die we bij de Welkoop in Laren gekocht hadden. Verder nog een stukje wintererwten en winterpostelein van Jelle’s Makkelijke Moestuin, Barletta uitjes van zaad gekocht bij de Lidl.
Binnen voor gezaaid: allerlei soorten tomaat en pepertjes (allemaal van zaad dat ik zelf geoogst heb), aubergine (uit Letland). Zondag kwamen daar nog bij; pompoenen Lange Napels en Turkse sierpompoen (zaad vorig jaar gekocht in Ljubljana) en nog een paar cherry tomaatjes en komkommer van de moestuintjes van AH. Tijd voor ontspanning was er ook…picknick naast de moestuin.
Zaterdagavond was het gaan motregenen, heerlijk voor de moestuin. Dat gaf dan ook meteen als resultaat dat zaadjes uit de 1e rij spinazie zijn gaan kiemen! Van de knoflookoogst van vorig jaar hadden we nog wat bollen over die inmiddels uit begonnen te lopen. Niet de ideale tijd om ze te poten, maar ze deden zo hun best…en de moestuin is groot genoeg. We zien wel wat er van komt, alleen het loof is ook al lekker.
De pompoenplantjes hebben we, voordat we weer richting Weesp gingen, maar in de bijkeuken gezet. Hoop dat de groei wat vertraagd….Anders worden het wel hele slappe slungels (en ja…ik had natuurlijk moeten wachten met voor-zaaien ?)