3-6-2019

We hadden vanwege het Hemelvaartweekend een lekker korte werkweek in het vooruitzicht en dat betekende ook dat het waarschijnlijk niet een al te drukke maandagochtend-spits zou worden. Helaas toch vroeg in de auto want Matthijs had een vrije dag en wij moesten dus de zaak openen en dan liever maar wat te vroeg dan te laat. Dus wij liepen om 6:30 al heerlijk met de hondjes op de Bussumse hei!

Vroeg naar huis gaan zat er dus ook niet in en daarom had Annelieke had gevraagd of we bij hen kwamen eten. Om dan laat thuis te komen en de volgende dag weer vroeg naar kantoor te gaan, vond ik geen goed idee. dus besloten dat we op de zaak zouden blijven slapen. Na een gezellige avond bij Annelieke en Kees nog even lekker de honden uit gaan laten op de Ossenmarkt en daar prachtige foto’s gemaakt van het uitzicht op de 2 molens De Eendracht en De Vriendschap. Prima geslapen tot een uurtje of 5…. toen vonden de hondjes het tijd en véél gezelliger bij ons op bed ?.

Overleg nummer tig

Dinsdag aan het eind van de middag het zoveelste overleg gehad met Vakmanwerkt. Wij natuurlijk keurig op tijd, maar de heren uit Deventer ruim half uur te laat, want er was file….ja duhhh, natuurlijk stond er file…zoals altijd rond deze tijd ?. Weer uitgelegd dat het voor ons erg belangrijk is dat het gastenverblijf zo snel mogelijk af kwam en weer punten doorgenomen waar we niet tevreden over waren en wat nog moest gebeuren. Vooral de eigenaar van Vakmanwerkt is behoorlijk breedsprakig en kan enorm uitweiden over de kleinste dingen die er niet toe doen, om maar de aandacht af te leiden van de zaken die er juist erg toe doen. Een erg doorzichtige, maar vooral vermoeiende tactiek. Deze meneer vond ook dat particulieren (dus wij ook) te emontioneel betrokken waren bij verbouwingen, daar had je met zakelijke klanten niet zo veel last van?!? Lekker makkelijk als je over andermans centen praat…. Gevolg was dat het overleg nog in volle gang was toen Annelieke en Kees kwamen en pas tegen 7 uur vertrokken de heren met veel beloftes en beterschap, zoals iedere keer… Geen zin meer om te koken, dus met z’n 4-en een hapje gegeten bij brasserie Boode in Bathmen. Goede keuze, want het eten was erg goed.

Hans is woensdagochtend vroeg alleen naar de zaak gegaan. Ben gelijk met hem opgestaan, dus had al lekker wat kunnen doen voordat eerst Kees en daarna Annelieke opstonden. Kees is op de fiets gesprongen en richting de Holterberg gegaan, Annelieke en ik met Elyse en de hondjes heerlijk gewandeld op landgoed Dorth en asperges gehaald voor mama en Ruud die de volgende dag zouden komen.

De oudjes doen het nog best

Hemelvaartdag kwamen Elyse en Elianne al vroeg naar ons toe, want we zouden met elkaar de fietstocht lans alle Skiw’s gaan maken. Startpunt was bij Culturhuus Braakhekke en vandaar in colonne langs de meest bijzondere vogelverschrikkers die ik ooit gezien heb. Iedereen in Bathmen had zich uitgesloofd, leuk dat er zo massaal gehoor aan gegeven was! Als laatste punt nog even gestopt bij het evenement Dier & Tuin en van daar uit naar huis, want rond 3 uur kwamen mama en Ruud met de WMO taxi.

Genoot er van hoe mama en Ruud hier aan het genieten waren. Het bleek dat ze na hun 1e bezoek begin februari, helemaal niet onze stap konden begrijpen; ze hadden alles oud, koud en veraf gevonden. Nu alles met onze eigen spullen is ingericht en alles in blad staat, zagen ze wel alle pluspunten en begrepen ze onze stap nu veel beter. ’s Avonds met elkaar lekker de asperges gegeten en om stipt om 20:30 stond de WMO taxi op het pad om ze naar huis te brengen. Hoop zo dat het gastenverblijf snel af komt, zou het verschrikkelijk zuur vinden als, door het gemekker van Vakmanwerkt, ze er geen gebruik meer van kunnen maken….  maar we blijven optimistisch.

Warm welkom

Vrijdagochtend zijn we als eerste de pallets gaan brengen naar Emke en Hein in Lettele. Wat wonen die ook mooi! Hun moestuin was al wat verder gevorderd volgens het principe van Vera Greutink en de pallets voor de compostbak kwamen dan ook mooi op tijd. Kreeg een leuk flesje met eigengemaakte vlierbloesemsiroop mee, met een heel leuk en lief kaartje om ons welkom te heten als nieuwe bewoners in Salland.

Dat zou mooi zijn

’s Middags hebben we de vijver uitgezet volgens het plan van Bor Borren en kregen we achterbuurman Tjipko en Bert op bezoek, die beiden nauw betrokken zijn bij de Stichting Natuurlijk Zuidloo om de mogelijkheden te bespreken om subsidie aan te vragen voor ons duurzame tuinplan. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat we de vijver niet met plastic aan hoeven te leggen, maar bijvoorbeeld met klei (normaal stuk duurder). Benieuwd of dit gaat lukken!

Overal beestjes om me heen

Zaterdag kwamen Wouter en Christianne op bezoek en ook nu konden we weer heerlijk buiten zitten! De meikevers vliegen nog steeds volop rond, maar we vinden wel steeds meer dode kevers op de grond, zelfs kevers die tijdens het paren het loodje leggen. Mannetje is dan bijvoorbeeld al dood, terwijl het vrouwtje verder zeult…de wereld is hard ? Ook ontdekt dat we de eikenprocessierups in onze Amerikaanse eik hebben. De processie van de rupsen (ja echt!) helaas niet op de foto gezet. Hans heeft wel een oud nest van ze weg gebrand. Had ik overigens al verteld hoeveel muggen hier zitten? Nou VEEL! En ze vinden mij klaarblijkelijk het lekkerste, want ik word echt lek geprikt. Reageer ook behoorlijk heftig op die muggenbeten, dus heb overal van die plakkaten en die jeuken als een gek…leuk dat platteland ?

Zondag lekker met z’n tweeën buiten ontbeten en de hangmat opgehangen. Zo wordt iedere keer nog beter en mooier!