klimaatmars2019

12-3-2019

Weer in Weesp een deel van de boerenkool weg gegeven en zelf de rest van de oogst gaan verwerken. Een lekkere boerenkoolstampot gemaakt (waar is de stamper? Oh ja die ligt in Bathmen….) en van de rest boerenkool-pesto gemaakt. Het basisrecept heb ik van Elianne gekregen uit haar stagetijd bij Kossmann.dejong. Degene die me kennen weten hoe moeilijk ik me aan een recept kan houden, dus er mijn eigen versie van gemaakt en, al zeg ik het zelf, met succes. Klik hier voor het recept

Verander de wereld, begin bij jezelf

’s Avonds samen met Hans een spandoek gemaakt, want de volgende dag was de Klimaatmars in Amsterdam. We maken ons oprecht zorgen over de toekomst van de aarde, dus wij lopen mee!

Zondag hadden we een druk programma. Eerst met z’n allen (Elyse, Robbert, Jessica, Hans en ik) naar de beurs VeggieWorld in de Jaarbeurs. Ik was vooral benieuwd naar de geboden alternatieven voor kaas. Uitkomst: er waren erbij die ik ‘niet te hachelen’ vond, maar werd ook een paar keer behoorlijk verrast. De uitspringers waren Vegan-Parmezaanse kaasstrooisel en een vegan versie van Fetta kaas.

Klimaatzorgen

Daarna ons spandoek bij de garderobe opgehaald en samen met Elyse in de trein naar Amsterdam. NS had geen extra treinen ingezet, dus de hele trein was tjokvol. Echt allemaal mensen die òòk naar de Klimaatmars gingen! Leuke machinist die vertelde dat hij ons veilig in Amsterdam wilde hebben, en uitlegde dat hij door de volle trein niet harder kon dan 80 km/u. Op Amsterdam Centraal stroomde de hele trein leeg; allemaal mensen op weg naar de Dam, met of zonder spandoeken, geweldig!

Buiten regende het pijpenstelen. Nu hadden we ons wel op slecht weer gekleed, maar zoveel regen…

Om 13:25 waren we op naar de Dam, waar het al behoorlijk druk was. Het voorprogramma duurde erg (te) lang, de regen hield niet op en het werd drukker en drukker. Zelfs het Rokin liep helemaal vol. Op een gegeven moment werd er omgeroepen dat er ruim 30.000 mensen waren!

We hebben de tocht niet uitgelopen, want we waren nat en koud tot op het bod. Ons spandoek hebben we doorgegeven aan een stel enthousiaste mannen die beter tegen de regen beschermd waren, dus indirect hebben we de eindstreep gehaald ?

Belangrijkste is dat we met elkaar een punt hebben kunnen maken; nu hopen dat de politiek hier naar gaat luisteren. Stem wijs 20 maart (en alle verkiezingen hierna)!